Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΦΙΡ

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον μύκητα του κεφίρ και γάλα.
Βάζουμε σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας σε 500 ml γάλα.
Σκεπάζουμε το ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα τούλι.
Αφήνουμε να γίνει η ζύμωση για 12 έως 36 ώρες.
Το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ζεστός η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα ενώ τον χειμώνα πιο αργά.
Το κεφίρ μπορεί να το παρασκευάσουμε αραιό(σαν γάλα) ή πιο πηκτό(σαν γιαούρτι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου